Skoči na glavno vsebino

TEHNIŠKI DAN V VELENJU

V ponedeljek, 25. 3. 2024, smo se učenci 7. razreda udeležili poučnega tehniškega dne. Že zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili v Velenje, kjer smo obiskali Vzorčno mesto.

Tam smo se razdelili v skupine in se preizkusili v različnih dejavnostih. Ena skupina se je preizkusila v programiranju na računalniku, medtem, ko se je druga skupina poglobila v pogovor o čustvih, nasilju, občutkih, ustrahovanju, samopodobi in podobnem.

Kasneje smo med reševanjem izzivov v sobi pobega ugotovili, kako pomembno je sodelovanje. Podrobno smo brali navodila in organizirano reševali naloge. Nazadnje smo izvedli govorne nastope. Naučili smo se, kako boljše in bolj samozavestno govorno nastopati, kar v današnjem času predstavlja velik izziv.

V govornem nastopu smo predstavili sebe in svoje ime. Na tehniškem dnevu smo doživeli veliko skupnih nepozabnih trenutkov in se imeli lepo. Naučili smo se bolje medsebojno sodelovati. Zanimivo je bilo razpravljati tudi o aktualnih temah. Naš tehniški dan je bil poučen in zanimiv.

Hana Kučan in Julija Vogrinec, 7. b

Dostopnost