V sredo, 12. junija 2019, se je telovadnica OŠ Ivana Cankarja spremenila v mesto luči. Devetošolci so skupaj s svojimi razredniki in sorazredniki pripravili slovesno prireditev − valeto.

62 učencev in učenk je žarelo v svečanih oblekah in starši so bili upravičeno ponosni nanje.

Staršem, učiteljem in drugim obiskovalcem so se učenci predstavili s pevskimi, plesnimi in glasbenimi točkami. Za posebno presenečenje smo poskrbeli razredniki in sorazredniki, saj smo vse presenetili z glasbeno točko.

Priznanja in knjižne nagrade so prejeli zlati bralci, učenci, ki so vsa leta dosegali odlične učne rezultate in vsi, ki so posegli po najvišjih priznanjih na državni ravni. Imenovana sta bila učenec in učenka leta. To sta postala Neja Štampar in Jure Ahlin. Učitelja športne vzgoje pa sta razglasila športnico in športnika leta. Ta laskavi naziv in nagrado sta prejela Pia Artenjak in Rok Hošpel.

Učenci so svoje zahvale namenili vodstvu šole, bivši ravnateljici, vsem učiteljem in drugim delavcem šole ter svojim staršem, ki so aktivno sodelovali pri pripravi telovadnice in pridobivanju donacij. S starši so zaplesali tudi dunajski valček pod budnim očesom plesne učiteljice Nine Mernik iz Plesne šole Urška.

Prisotne so nagovorili: ravnatelj šole, gospod Branko Meznarič, predstavnica staršev, gospa Renata Škrget in županja, mag. Olga Karba, ki je vse devetošolce razveselila z enotedenskimi kopalnimi kartami.

S skupno pesmijo So najlepše pesmi že napisane so se devetošolci poslovili in povabili vse prisotne na zakusko. Da so bile mize bogato obložene, gre velika zahvala donatorjem, ki so finančno in materialno pomagali. V galeriji slik najdemo seznam le-teh.

Ko se združijo ideje, pozitivna energija, optimizem in timski duh, se rodi dogodek, ki je kljub precej ogreti telovadnici razveselil mnoge obiskovalce.