Na šolskem športnem tekmovanju v košarki za učence letnik 2006 in mlajši se je pomerilo pet ekip. Po končanem skupinskem delu je najbolje kazalo OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Križevci, ki sta obe, neporaženi, zasedli prvo mesto v svoji skupini. Sledili sta dve polfinalni tekmi, kjer pa sta obe favorizirani ekipi presenetljivo izgubili. Od OŠ Križevci so bili boljši OŠ Mala Nedelja z rezultatom 10:6, OŠ I. C. Ljutomer pa so izgubili proti OŠ Stročja vas s 7:1.

V zelo izenačeni tekmi za 3. mesto med OŠ I. C. Ljutomer in OŠ Križevci, ki se je po rednem delu končala z neodločenim rezultatom 8:8, so po triminutnem podaljšku slavili domačini z rezultatom 12:8.

Finalna tekma Med OŠ Mala Nedelja in OŠ Stročja vas je postregla z zelo zanimivo in napeto končnico. Zmage so se zasluženo veselili učenci iz OŠ Stročja vas z rezultatom 9:6.

Za OŠ I. C. Ljutomer so nastopili: Sašo Bistrović, Manu Klemen, Luka Kozar, Tadej Mavrič, Jan Fekonja, Gašper Fifnja, Žan Krajnc, Luka Petek, Anej Rošker, Gal Slokan, Žan Slokan, Vid Jurkovič in Luka Marinič.

Učencem čestitamo za borbeno in hrabro igro.