Z učenci 1., 2. in 3. razreda podaljšanega bivanja smo si iz bele folije izdelali kostume za peke in se v nedeljo, 26. 2. 2017, udeležili tradicionalne pustne povorke, ki jo je organiziralo Turistično društvo Ljutomer. Učenci so imeli s seboj tudi pekovske pripomočke (valjarje, kuhalnice, košare ipd.). Nekateri so v košaricah nosili pekovske dobrote, ki so jih ponudili obiskovalcem.

Na odru nas je učiteljica Mojca Slavič predstavila kot peke iz Osnovne šole Ivana Cankarja, zveste pomagače peka Mišmaša, ki pečemo črni kruh, domači kruh iz ržene moke, ječmenove štručke z zapečeno skorjico in seveda snežno bel ter kot dih rahel mlečni kruh z visoko kronico. V naši ponudbi pa ne manjkajo niti najlepši in najboljši krofi z marelično ali borovničevo marmelado, za najbolj zahtevne pa tudi z vaniljevo kremo, preliti s slastno čokolado.

Na prizorišču je bilo pestro dogajanje, obiskovalcev je bilo kar precej in več ekip se je potegovalo za glavno nagrado. Na povorki se je tako poleg nas predstavilo še devet skupinskih mask. Vsi sodelujoči smo prejeli priznanja. Zmagovalna maskota pa so postali Šalovski dimnikarji, ki so prejeli tudi denarno nagrado.

Učence smo spremljale Mojca Slavič, Irena Tibaut, Marjeta Kuhar, Maja Makovec in Katja Jug. Najlepše se zahvaljujemo gospe Milici Makoter, ki nam je podarila belo folijo za izdelovanje kostumov.

 

Katja Jug, multiplikator POŠ